De 8 leukste wijken in Los Angeles (en deze kun je beter vermijden) (2024)

Stap in de wereld van Hollywoods glamour en de relaxte vibes van Venice en ontdek de leukste wijken in Los Angeles! Een blog vol tips voor je stedentrip LA.

Inhoud verberg

1 Leuke wijken in Los Angeles

2 Leukste wijken om te overnachten in Los Angeles

3 Welke wijken kun je beter vermijden in Los Angeles?

4 Wat kun je doen om veilig te blijven in Los Angeles?

6 Lees meer over Los Angeles en Californië

Los Angeles, de stad van de sterren, heeft ontzettend veel te bieden. Van prachtige stranden tot bruisende straten vol met winkels en restaurants. Maar waar moet je beginnen? Los Angeles heeft niet een stadscentrum zoals veel andere steden, de bezienswaardigheden liggen verspreid in verschillende wijken. Welke wijken moet je bezoeken om het meeste uit je verblijf in LA te halen?

In deze blogpost neem ik je mee op een tour door de leukste wijken van Los Angeles, deel ik een paar leuke plekken om te overnachten en geef ik je een paar tips over welke wijken je beter kunt vermijden.

Leuke wijken in Los Angeles

Laten we beginnen met de leukste wijken en buurten in Los Angeles. In de onderstaande wijken zijn altijd leuke dingen te doen en hebben diverse mooie bezienswaardigheden.

Santa Monica

Santa Monica is een van de bekendste wijken van Los Angeles. Deze wijk staat vooral bekend om zijn prachtige strand en iconische pier. Langs de Ocean Avenue vind je chique winkels en hotels, geweldige restaurants en straatartiesten die voor extra sfeer zorgen. Het bruisende Third Street Promenade is een relaxte plek voor een korte wandeling en ook hier vind je winkels, restaurants en straatartiesten.

Maar Santa Monica staat vooral bekend om de grote pier die ver de Grote Oceaan insteekt. De Santa Monica Pier is het eindpunt van de iconische Route 66 en de thuisbasis van Pacific Park, een klein attractiepark. Daarnaast vind je hier veel restaurants en heb je een schitterend uitzicht op de stranden en de stad.

Downtown LA

Downtown Los Angeles voelt als de echte “stad” en is de thuisbasis van vele historische gebouwen, musea en theaters. Hier vind je onder andere het wereldberoemde Walt Disney Concert Hall, ontworpen door architect Frank Gehry. Voor winkelliefhebbers is er ook nog The Last Bookstore, een bijzondere boekenwinkel met unieke kunstinstallaties. Andere leuke bezienswaardigheden zijn o.a. de Bradbury Building en het Grammy Museum.

De diverse en levendige buurten zoals Arts District en Little Tokyo zijn thuisbasis voor kunstgaleries, hippe cafés en boetieks, wat bijdraagt aan de bijzondere en gevarieerde sfeer van Downtown LA.

Foto van Anthony Fomin via Unsplash.

Silver Lake

Silver Lake is een bijzondere creatieve wijk ten oosten van Hollywood. De wijk trekt kunstenaars, muzikanten en hipsters aan, waardoor het een bruisend centrum is voor alternatieve cultuur. De wijk bestaat uit kronkelende straten en de architectuur is erg gevarieerd. Dit is de plek van de hippe koffietentjes, leuke vintage shops en veganistische cafés.

Het beroemde reservoir van Silver Lake is een geliefde plek voor wandelaars, joggers en natuurliefhebbers. Om het meer ligt een wandelpad waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Deze wijk staat synoniem voor een levendige kunstscene en een ontspannen en diverse sfeer.

Beverly Hills

Wil je jezelf onderdompelen in luxe? Dan moet je absoluut naar Beverly Hills gaan. Deze chique wijk staat bekend om zijn exclusieve winkels, high-end restaurants en indrukwekkende villa’s waar veel beroemdheden wonen. Een wandeling over Rodeo Drive mag hierbij niet ontbreken.

Naast het luxe winkelen biedt Beverly Hills ook culturele schatten, zoals het prachtige Greystone Mansion en de weelderige tuinen van Beverly Gardens Park. De buurt ademt een sfeer van rijkdom en elegantie, waardoor het een symbool is van exclusiviteit en de rich & famous.

Foto van Anthony Fomin via Unsplash.

Hollywood

Natuurlijk mag Hollywood niet ontbreken op deze lijst. Deze wijk is het hart van de Amerikaanse filmindustrie en trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan die hopen beroemdheden tegen te komen of hun hand- en voetafdrukken op de Walk of Fame te zien.

Daarnaast vind je hier ook het wereldberoemde Hollywood Sign, dat een adembenemend uitzicht biedt over de stad. Langs de Hollywood Boulevard staan diverse iconische theaters, zoals het TCL Chines Theater en het Dolby Theater, waar ieder jaar de uitreiking van de Academy Awards (oscars) plaatsvindt.

Lees ook: Wat te doen in Hollywood? 15 bezienswaardigheden die je niet mag missen

Venice Beach

Tijdens mijn laatste bezoek aan Los Angeles verbleef ik in Venice (ook wel Venice Beach genoemd) en dit is een van de leukste en meest relaxte wijken van de stad. Het staat bekend om zijn levendige boardwalk, waar je street art kunt zien en waar altijd kraampjes staan waar lokale verkopers hun waren aanbieden. Ook kun je skaters bijzondere kunsten zien doen in een van de skateparken. Neem ook een kijkje bij het iconische Muscle Beach, waar mensen hun spieren nog verder oppompen.

Venice Beach, een levendige kustwijk, is een smeltkroes van creativiteit, diversiteit en relaxte vibes. Het strand zelf is een ontmoetingsplaats voor surfers, sportliefhebbers en zonaanbidders, een heerlijke plek om te relaxen. Daarnaast vind je in deze wijk de Venice Canals, die een vleugje Italiaanse charme toevoegen aan deze sfeervolle buurt.

Long Beach

Long Beach ligt ten zuiden van Los Angeles aan de kust. Met zijn uitgestrekte waterkant, waaronder de iconische Queen Mary en de levendige Pike Outlets, is deze wijk een echte trekpleister. De Long Beach Harbor vormt het hart van de activiteit, met een scala aan restaurants, winkels en entertainmentmogelijkheden langs de waterkant.

Long Beach is een plek om te genieten van de zon op het strand, of cultuur te proeven in een van de interessante musea zoals het Museum of Latin American Art (MOLAA). Daarnaast loopt er een lang pad over het strand waar je een heerlijke fiets- of wandeltocht kunt maken. Een van de meest relaxte wijken in LA!

Pasadena

Pasadena is een charmante voorstad net buiten Los Angeles. Officieel dus geen wijk, maar het ligt aan de stad vast. Het is in ieder geval een leuke plek om te bezoeken! De iconische Colorado Boulevard in Old Pasadena staat vol historische gebouwen en er hangt een levendige atmosfeer. Dit is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Rose Parade, wanneer tientallen met bloemen versierde praalwagens door de straten rijden.

Daarnaast kun je in Pasadena ook prachtige wandelingen maken in de grote parken, zoals Lower Arroyo Park. Andere bezienswaardigheden zijn het prachtige The Gamble House en het Pasadena Museum of History.

Leukste wijken om te overnachten in Los Angeles

Nu we de leukste wijken hebben besproken, laten we eens kijken naar de beste wijken om te overnachten in Los Angeles:

West Hollywood

Deze trendy wijk ligt tussen Beverly Hills en Hollywood. Het ligt dicht bij veel populaire bezienswaardigheden en biedt een breed scala aan accommodaties voor elk budget. Dit zijn een paar fijne plekken om te overnachten in West Hollywood:

Downtown LA

Als je graag dicht bij alle actie wilt zijn en houdt van een stedelijke vibe, dan is Downtown LA de place to be. Je vindt hier talloze hotels met prachtige uitzichten op de stad. Dit zijn een paar mooie accommodaties in Downtown LA:

Santa Monica & Venice Beach

Dankzij de prachtige stranden en de levendige sfeer zijn Santa Monica en Venice Beach geweldige plekken om te verblijven tijdens je bezoek aan Los Angeles. Zelf verbleef ik tijdens mijn laatste bezoek aan Los Angeles in Venice en dat was echt superfijn. Het was ook heel gemakkelijk om een fiets te huren en zo langs de strand van Venice naar Santa Monica te fietsen. Dit zijn leuke plekken om te overnachten in Santa Monica en Venice:

  • Venice V Hotel (3⭐) – Een prachtig hotel aan het strand in een monument uit 1915. Elke kamer is anders ingericht.
  • Huntley Santa Monica Beach (4⭐) – Een heerlijk hotel vlakbij het strand en de gezellige Third Street Promenade. Een aantal kamers hebben uitzicht op de Stille Oceaan.

Kijk op Booking.com voor meer leuke plekken om te overnachten, beschikbaarheid en prijzen.

Welke wijken kun je beter vermijden in Los Angeles?

Los Angeles is een van de grootste steden in de Verenigde Staten en niet overal even veilig. Sommige wijken zijn gevaarlijk om te bezoeken en kun je daarom ook beter vermijden tijdens je bezoek aan de stad.

Skid Row

Skid Row is een deel van Downtown Los Angeles en deze buurt staat bekend om zijn hoge concentratie daklozen en armoede. Het is geen veilige plek voor toeristen.

South Central

Hoewel er in deze wijk veel verbeteringen zijn doorgevoerd, blijft het een van de minder veilige wijken van Los Angeles. Het is een uitgestrekt gebied, dus de omstandigheden kunnen variëren. Blijf op je hoede.

Compton

Deze wijk heeft helaas nog steeds te maken met criminaliteit en het wordt over het algemeen niet als veilig beschouwd voor toeristen.

Wat kun je doen om veilig te blijven in Los Angeles?

Vertrouw op betrouwbare bronnen en weet welke buurten je gaat bezoeken. Wees alert op je omgeving, vooral in minder verlichte of drukke gebieden en vermijd mogelijk onveilige situaties, vooral ‘s avonds laat.

Reis indien mogelijk in een groep of samen met iemand. Heb je geen eigen auto? Maak gebruik van betrouwbare vervoersdiensten, zoals erkende taxibedrijven. Houd je waardevolle spullen uit zich, vooral in de drukkere gebieden in verband met zakkenrollers.

Vertrouw op je instinct en vermijd gebieden die mogelijk als risicovol bekendstaan. Door bewust te zijn van je omgeving en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je jouw veiligheid vergroten terwijl je geniet van al het moois dat Los Angeles te bieden heeft.

Los Angeles heeft zoveel te bieden dat je waarschijnlijk niet alles in één trip kunt zien. Maar door de leukste wijken te bezoeken en te verblijven in de beste buurten, kun je een geweldige ervaring hebben in deze bruisende stad. Vergeet niet om altijd op je persoonlijke veiligheid te letten en geniet van je tijd in LA!

Boek je reis naar Los Angeles

Los Angeles is een goede uitvalsbasis voor een mooie vakantie of het startpunt van een onvergetelijke rondreis in West-Amerika. Wil je Los Angeles bezoeken? Boek nu je reis!

✈️Vliegtickets– Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Los Angeles vliegen met KLM en Delta. Tickets boeken kan via dewebsite van KLM, dan spaar je meteenFlying Blue Miles.

🚘Huurauto– Je kunt je verplaatsen met het openbaar vervoer in Los Angeles, maar je bent meer flexibel, sneller en veiliger met een auto. Reserveer je huurauto bijSunny Cars, dan weet je dat je goed verzekerd bent.

💊Reisverzekering– Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Voor een korte reis is een kortlopende reisverzekering prima, maar als je meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat, dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Kijk bij FBTO voor de mogelijkheden.

💳Creditcard– In Amerika kun je vrijwel overal betalen met een creditcard. Veel geaccepteerde creditcards zijnVISA,MastercardenAmerican Express. Met die laatste spaar je ook nog eensFlying Blue Milesdie je in kunt wisselen voor vluchten.Meld je aan via deze linkvoor een welkomstbonus.

🎡Tours en activiteiten– Er zijn ontzettend veel leuke rondleidingen en activiteiten te doen in Los Angeles. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bustour langs de huizen van de sterren? Kijk opGet Your Guidevoor het aanbod.

Lees meer over Los Angeles en Californië

Ben je op zoek naar nog meer tips voor Los Angeles of ben je je aan het voorbereiden op een roadtrip in West-Amerika? Bestel een van deze reisgidsen voor nog meer tips en inspiratie.

ANWB Extra – Los Angeles, San Francisco, Las Vegas

Capitool reisgidsen – USA Zuidwest

Zelf ben ik al zeven keer in Amerika geweest, daarom kun je op deze website veel informatie vinden over eenreis in Amerika. Lees ook een van deze artikelen:

  • 34 toffe Los Angeles bezienswaardigheden

Enschrijf je in voor mijn nieuwsbriefvoor leuke reisverhalen (ik ga in 2024 weer naar Amerika!) en tips voor de mooiste bestemmingen.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel!Klik hiervoor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Amerika Californië Los Angeles

De 8 leukste wijken in Los Angeles (en deze kun je beter vermijden) (2024)

FAQs

De 8 leukste wijken in Los Angeles (en deze kun je beter vermijden)? ›

Skid Row. Skid Row is een deel van Downtown Los Angeles en deze buurt staat bekend om zijn hoge concentratie daklozen en armoede. Het is geen veilige plek voor toeristen.

Waar is het onveilig in Los Angeles? ›

Skid Row. Skid Row is een deel van Downtown Los Angeles en deze buurt staat bekend om zijn hoge concentratie daklozen en armoede. Het is geen veilige plek voor toeristen.

Waar moet je zitten in LA? ›

Top 40 bezienswaardigheden Los Angeles
  1. Hollywood Walk of Fame. ...
  2. Universal Studios Hollywood. ...
  3. Griffith Observatory. ...
  4. The Getty Center. ...
  5. Santa Monica Pier. ...
  6. Los Angeles County Museum of Art (LACMA) ...
  7. Venice Beach Boardwalk. ...
  8. TCL Chinese Theatre.

Waar kan je het beste verblijven in Los Angeles? ›

Top 5 hotels Los Angeles
  • Villa Delle Stelle (3* – Hollywood) Residence Inn by Marriott Los Angeles (3* – Downtown) ...
  • Hotel LEVEL DTLA (4* – Downtown) Kimpton Everly Hotel (4* – Hollywood) ...
  • The Beverly Hills Hotel – Dorchester Collection (5* – Beverly Hills) Viceroy L'Ermitage Beverly Hills (5* – Beverly Hills)

Is het leven in Los Angeles duur? ›

Het leven in Los Angeles is duur. Fleur en Bas wijzen erop dat de huren hoog zijn en dat een huis kopen zeer kostbaar is. Fleur: 'Een eenkamerappartement in Santa Monica kost al snel 2.500 dollar per maand. Er zijn buurten waar je goedkoper kunt wonen, maar over het algemeen ben je minimaal 2.000 dollar kwijt aan huur.

Waar is de meeste criminaliteit in Amerika? ›

Wees alert op drugscriminaliteit in de grensgebieden tussen de VS en Mexico, zoals de staten Arizona, Californië, New Mexico en Texas. Ook zijn sommige wijken in grote steden onveilig. Bezoek in deze wijken geen verlaten parken of straten.

Wat is de veiligste stad in Amerika? ›

New York is er trots op dat het zichzelf heruitgevonden heeft als de veiligste grote stad van Amerika, met een moordcijfer dat elk jaar daalt.

Hoeveel dagen heb je nodig in Los Angeles? ›

We raden je aan om minstens 3 dagen in Los Angeles te blijven. Zo krijg je een goede eerste indruk van de stad en heb je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en activiteiten te doen. Vlieg je naar Los Angeles vanuit Nederland of een andere bestemming wat verder weg ligt van Los Angeles?

Heb je een auto nodig in Los Angeles? ›

Los Angeles is de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. Er wonen bijna vier miljoen mensen op een oppervlakte van 1302 vierkante kilometer. Wil je deze zinderende hoofdstad van het zonnige Californië echt ontdekken, dan heb je echt een auto nodig.

Wat moet je zien in Hollywood? ›

Hollywood, Californië
  • Boulevards. Het hart van Hollywood wordt gevormd door drie grote boulevards. ...
  • The Hollywood & Highland Center. ...
  • The Walk of Fame. ...
  • TCL Chinese Theatre. ...
  • Dolby Theater. ...
  • Griffith Park. ...
  • Paramount Studios. ...
  • Hollywood Sign.

Wat te doen in Los Angeles gratis? ›

Bekijk meer informatie over ons beoordelingsbeleid.
  1. Het Waarnemingscentrum van Griffith. 20.684. Observatoria & planetaria. ...
  2. Getty Center. 14.760. Specialiteitenmusea Westside. ...
  3. Hollywood Sign. 7.735. ...
  4. Griffith Park. 3.210. ...
  5. The Grove. 2.554. ...
  6. Venice Beach. 10.914. ...
  7. The Broad. 1.813. ...
  8. Hollywood Walk of Fame. 17.852.

Wat te zien in downtown Los Angeles? ›

Bekijk meer informatie over ons beoordelingsbeleid.
  1. Crypto.com Arena. 3.498. Stadions Downtown. ...
  2. 2. Walt Disney Concert Hall. 3.082. ...
  3. The Broad. 1.813. ...
  4. Little Tokyo. 868. ...
  5. GRAMMY Museum. 894. ...
  6. Japanese American National Museum. 381. ...
  7. Angels Flight Railway. 440. ...
  8. Cathedral of Our Lady of the Angels. 554.

Wat is typisch Los Angeles? ›

Los Angeles is een bijzondere stad en staat bekend als dé filmstad van de wereld. Vele beroemde sterren wonen in de heuvels van Beverly Hills. De stad is ook het eindpunt van de legendarische Route 66. Daar Los Angeles aan de Pacific ligt, tref je er schitterende stranden en een prachtige natuur.

Wat kost een appartement in Los Angeles? ›

Los Angeles County: alle details van huizenprijs
LocatiePrijs per m² – appartementenPrijs per m² – huizen
Los Angeles$ 7.894/m² -1%$ 9.585/m²
Malibu$ 11.152/m² -14%$ 23.741/m² -2%
Santa Monica$ 12.904/m² -2%$ 14.317/m² -7%
Long Beach$ 6.466/m² +1%$ 7.836/m² +3%
51 more rows

Hoe lang heb je nodig voor Los Angeles? ›

We raden je aan om minstens 3 dagen in Los Angeles te blijven. Zo krijg je een goede eerste indruk van de stad en heb je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en activiteiten te doen. Vlieg je naar Los Angeles vanuit Nederland of een andere bestemming wat verder weg ligt van Los Angeles?

Hoe groot is Los Angeles ten opzichte van Nederland? ›

De stad Los Angeles is recent de grens van 4 miljoen inwoners gepasseerd. In de metropool wonen al ruim dertien miljoen inwoners en als je naar de hele metropool kijkt dan is Los Angeles wat betreft oppervlakte gegroeid naar iets meer dan 1300 vierkante kilometer. Dat is bijna net zoveel als de hele provincie Utrecht.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6278

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.