Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (2024)

Los Angeles is voor veel toeristen synoniem voor vermaak. Dit is dé plek in Californië om te genieten en te relaxen. om de sfeer van televisie en film op te snuiven. De stad biedt alle mogelijkheden om dat te doen zoals het een filmster betaamd. Met lekker buiten eten en een drankje doen aan het strand. Dit is de Verenigde Staten, maar dan anders.

Voor velen is dit een sprookjeswereld. Dat had Walt Disney al snel door. En je haat het of je geniet er van. Als je dit leuk vindt kun je hier je lol op. En vind je talloze attracties om je te vermaken. Zodat je bezoek de moeite waard is.

Los Angeles is wereldberoemd. Van de filmindustrie en door diezelfde industrie. Het is ook de plek van Mickey Mouse. En van diverse beroemde stranden. De stad biedt een mix die eigenlijk alleen Hollywood zou kunnen verzinnen. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden in Los Angeles.

Hollywood Walk of Fame

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (1)

Hollywood Walk of Fame in Los Angeles.

Het is een van de belangrijkste kenmerken van Hollywood: de Walk of Fame. Hier zie je honderden de voet- en of handafdrukken. Van (vooral Amerikaanse) beroemde helden uit de televisie-, film-, radio-, muziek- of theaterwereld. In 1960 werd de eerste afdruk gemaakt door Joanne Woodward. De straten met afdrukken zijn Hollywood Boulevard en Vine Street.

Je ziet in Los Angeles zowel bekende sterren van film en televisie als talloze wanne-be’s. Deze mannen en vrouwen proberen hier vaste voet aan de grond te krijgen in de entertainmentindustrie. Sommige slagen daarin, maar een deel komt in de problemen. Waar met name p*rno een hoofdrol speelt. Los Angeles is dan ook de stad waar de meeste p*rnofilms worden gemaakt.

Beverly Hills en Rodeo Drive Rodeo Drive in Beverly Hills

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (2)

Rodeo Drive in Beverly Hills.

Beverly Hills kent iedereen. In deze buurt wonen opvallend veel wereldsterren in exceptioneel grote huizen. De Amerikaanse acteur Douglas Fairbanks en de Canadese actrice Mary Pickford waren de eersten die hier een landgoed kochten. Andere beroemdheden volgden al snel. Onder meer op de beroemde Mulholland Drive. Om al die sterren goed te kleden is het beroemde winkelgebied van Beverly Hills ontstaan. Met Rodeo Drive, en de straatjes er om heen, dat het duurste winkelgebied ter wereld wordt genoemd.

Ga shoppen op bijvoorbeeld Rodeo Drive in Beverly Hills, al jaren volgens zeggen de duurste straat ter wereld. Waar onder meer werk van een Nederlandse architect is te zien. Rem Koolhaas heeft de opvallende Pradawinkel op Rodeo Drive ontworpen.

Hier laten de extreem rijke mensen graag zichzelf en hun rijkdom zien. Want daar draait het in dit deel van de VS om; zien en gezien worden. Daarom is er altijd een kans op een ontmoeting met een ster. Beverly Hills en Los Angeles zijn een heerlijke stad; beetje nep, maar toch ook wel levensecht.

Malibu Beach

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (3)

El Matador State Park in Malibu.

De stranden van Californië zijn wereldberoemd gemaakt door de televisieserie Baywatch dat zich afspeelde op de stranden van het nabij gelegen stadje Malibu. En feitelijk bestaat Malibu Beach niet. Het zijn talloze stranden die in Malibu liggen.

Bekende stranden zijn Carbon Beach, El Matador Beach, Escondido Beach, Topanga Beach, Las Tunas Beach en Malibu Surfrider Beach. Minder bekend zijn: Pirates Cove Beach, Leo Carrilo State Park en El Pescador State Beach.

Santa Monica Beach en Santa Monica Pier

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (4)

De avond valt op Santa Monica Beach met de Santa Monica Pier.

Santa Monica Beach is vooral bekend door de Santa Monica Pier. Die je in talloze films en series ziet. Als je hier loopt begrijp je wel waarom. En hier kun je heel goed mensen kijken.

Het strand is 5,6 kilometer lang, met diverse boulevards en veel winkeltjes. Je kunt hier heerlijk relaxen, maar ook sporten doen als strandvolleybal, joggen en meer. Ook hier zie je de Lifeguard huisjes in allerlei kleuren. Het kan hier erg druk worden op een mooie dag. Zorg dus dat je op tijd bent.

Venice Beach

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (5)

Venice Beach in Los Angeles.

Het beroemde Venice Beach is een van de populairste stranden van Californië. Met talloze bijzondere verhalen. Op het strand werd in 1966 de groep The Doors opgericht. Zanger Jim Morrison woonde in Venice en wilde muziek maken op het strand.

Langs de boulevard zie je echt honderden straatverkopers die hun waar aanprijzen. Het strand zelf is zo’n 3 kilometer lang. En hier is altijd wat te doen. Dit strand is perfect voor een hapje en drankje. En genieten van het weer en de mensen.

Chinatown

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (6)

Dwalen door Chinatown in Los Angeles.

Chinatown is misschien wel de beroemdste wijk van Los Angeles. Dit is het kloppend hart van de Chinese bevolking in de stad, ook al woont er hier slechts een klein deel. De eerste Chinese immigranten gingen rond de helft van de 19de eeuw in Los Angeles wonen. Ze gingen bewust vlak bij elkaar wonen om zo nog enigszins een thuisgevoel te houden. De wijk is in het verleden vaak geassocieerd met maffiapraktijken. De toerist komt er vooral voor de vele winkeltjes, de sfeer en de goede restaurants.

Getty Center

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (7)

Het Getty Center in Los Angeles.

Het beroemde J. Paul Getty Museum in het Getty Center heeft twee vestigingen, een in Los Angeles en een in het ruim 50 kilometer verderop liggende Malibu. In Los Angeles is vooral een immense collectie Europese schilder- en beeldhouwkunst, tekeningen, manuscripten en kunstnijverheid te zien, terwijl in Malibu veel meer Griekse, Romeinse en Etruskische kunst te vinden is.

Grauman’s Chinese Theatre

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (8)

Grauman’s Chinese Theatre in Los Angeles.

Dit beroemde en ietwat vreemd uitziende Chinese theater is een boegbeeld in de geschiedenis van Los Angeles. Op 18 mei 1927 werd hier voor het eerst een film vertoond aan het publiek. Het was een geluidloze film genaamd The King of Kings, geproduceerd door Cecil B. DeMille. Het gebouw staat op Hollywood Boulevard en is nog steeds een bioscoop. Als onderdeel van The Walk of Fame heeft de vloer tientallen afdrukken van beroemde mensen.

Grauman’s Egyptian Theatre

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (9)

Het wonderlijke Grauman’s Egyptian Theatre in Los Angeles.

Ook al heeft Chinese Theatre de naam, het Egyptian Theatre heeft de eerste Hollywoodpremière op haar naam staan. Die van de film Robin Hood met Douglas Fairbanks. De Amerikaanse Showman Sid Grauman bouwde dit opvallende theater in 1922 om het publiek een Hollywoodachtige sfeer te geven. De grote zaal bood plaats aan 2.000 mensen. Tegenwoordig worden er na een grondige renovatie opnieuw films vertoond, waarbij de grote zaal is verdeeld in twee kleinere zalen. Het theater ligt ook aan Hollywood Boulevard.

Disneyland Park

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (10)

Disneyland in Anaheim bij Los Angeles.

In de nabijheid van Los Angeles ligt Disneyland. Anaheim is de plek waar het hele concept voor de moderne attractieparken is bedacht. Al in 1955 (op 17 juli) opende dit park haar deuren, onder de leiding van Walt Disney zelf. De wereld van de tekenfilm werd ineens levensecht, wat zorgde voor een grote toeristische aantrekkingskracht voor Los Angeles.

Disney’s California Adventure Park

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (11)

Disney’s California Adventure Park.

De staat Californië staat centraal in Disney’s tweede attractiepark. Het opende op 8 februari 2001. Het ligt naast Disneyland en Downtown Disney, het uitgaansdeel met restaurants, winkels en shops.

Walt Disney Concert Hall

Deze concerthal is door Frank Gehry ontworpen. Hij ligt aan de South Grand Avenue in het centrum van Los Angeles. Deze hal is pas geopend in 2003, maat staat nu al bekend vanwege de akoestiek. Veel kenners roemen hem als één van de beste concertgebouwen ter wereld. De buitenkant is van roestvrij staal en laat veel golvende rondingen zien.

Universal Studios Hollywood

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (12)

Universal Studios Hollywood.

Dit is de grote tegenhanger van Disney. Niet alleen in het maken van films, maar ook Universal Studios heeft een groot attractiepark. Waar bekende films als Jurassic Park, Blues Brothers en The Simpsons centraal staan.

Hollywood Sign

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (13)

Het Hollywood Sign in Los Angeles.

Het is misschien wel het meest bekende ‘reclamebord’ ter wereld. Iedereen kent het woord Hollywood dat in grote letters van ruim 15 meter hoog in de heuvels van Hollywood staat. Het verhaal erachter is vreemd. In 1923 zetten enkele projectontwikkelaars het woord Hollywoodland op de heuvel. Ten teken dat hier land te koop was, want de filmindustrie was ‘booming’.

Maar omdat de naam Hollywood steeds meer prestige kreeg, besloot de Kamer van Koophandel van de wijk in 1949 de vier laatste letters te laten vallen. In 1978 waren de letters aan een grondige opknapbeurt toe. Playboybaas Hugh Hefner organiseerde een feest om geld in te zamelen. Zo kocht rockzanger Alice Cooper een ‘O’ en de ‘zingende cowboy’ Gene Autrey een ‘L’.

Capitol Records Building

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (14)

De Hollywood Jazz muurschildering bij Capitol Records.

De Capitol Records Building was in 1954 het eerste cirkelvormige kantoorgebouw ter wereld. Deze platenmaatschappij was de eerste die in het westen van de VS neerstreek. Capitol heeft talloze beroemde muzikanten onder haar hoede (gehad) zoals The Beatles, Frank Sinatra, Pink Floyd, Duran Duran en Tina Turner. Maar ook Coldplay en The Beastie Boys.

Het gebouw aan Vine Street is 13 verdiepingen hoog en ligt aan de Walk of Fame. Het schilderij aan de zuidelijke zijde van het gebouw is beroemd. Kunstenaar Richard Wyatt Jr. schilderde hier ‘Hollywood Jazz’, een eerbetoon aan alle grote Amerikaanse jazzmuzikanten zoals Nat King Cole.

Griffith Observatory

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (15)

Griffith Observatory in Los Angeles.

James Dean heeft Griffith Observatory beroemd gemaakt in zijn film Rebel Without a Cause. Inmiddels zijn hier talloze scenes voor films en series opgenomen. Dit observatorium staat al sinds 1935 in de Hollywood Hills. Naast onderzoek worden hier ook toeristen ontvangen. Je kunt hier lezingen over de sterren en de planeten bijwonen, maar ook veel leren over het heelal.

La Brea Tar Pits

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (16)

Dieren in de La Brea Tar Pits in Los Angeles.

De teerputten midden in Los Angeles geven je een bijzondere kijkje in het verleden van de aarde. Talloze skeletten van inmiddels uitgestorven dieren zijn in het westen van Los Angeles uit de aardolie gehaald. Zoals holenleeuwen, mammoeten, holenberen, reuzenkamelen, grondluiaards en sabeltandtijgers. Je kunt in het informatiecentrum en museum uitleg krijgen over dit bijzondere fenomeen. En natuurlijk zelf in de teerput kijken, want het gaat ook nu nog gewoon door.

Natural History Museum

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (17)

Het Natural History Museum in Los Angeles.

Het Natural History Museum in Los Angeles heeft één van de grootste natuurlijke collecties in de wereld. Je kunt er kennis maken met dinosaurussen, maar ook bijvoorbeeld met de Azteken. Dit museum heeft onder andere een dependance, het George C. Page Museum, bij de La Brea Tar Pits. In beide musea kun je veel vondsten uit deze teerputten zien. Het Natural History Museum opende haar deuren in 1910.

De oorspronkelijke bewoners

Het aantal indianen, de oorspronkelijke bewoners, is inmiddels minder dan één procent. Het aantal mensen met een gemengde afkomst neemt zienderogen toe. De verwachting is dat dit aantal de komende decennia alleen maar zal toenemen door het grote aantal gemengde huwelijken.

In de stad kun je een opvallende mix van culturen zien. Volgens officiële cijfers is meer dan 45% van de bevolking ‘hispanic’ (zijzelf of hun voorouders komen uit Spanje, Portugal of hun voormalige overzeese gebiedsdelen) of ‘Latino’ (inwoners van Midden-Amerika). Nog geen dertig procent van de bevolking is blank. Andere minderheden zijn: Aziaten en Afro-Amerikanen.

Meer informatie: www.discoverlosangeles.com

Boek je excursies vooraf online

Los Angeles: De 25 Leukste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6276

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.